Yoga

Yoga 1 - Liefde in beweging
Yoga 2 - Liefde in beweging
Yoga 3 - Liefde in beweging
Yoga 4 - Liefde in beweging

Yoga heeft positieve effecten op lichaam en geest. Het maakt je lichaam flexibel en sterk. Je ontwikkelt balans en verbetert je houding. Je neemt ook even de tijd om bewust te voelen wat zich in je lichaam afspeelt en wat jij eigenlijk nodig hebt om beter in je vel te zitten. Vaak is er spanning opgeslagen in het lichaam, die door bewustwording en ademhaling losgelaten kan worden.

Daarnaast geeft yoga rust in je hoofd. Door je aandacht te richten op de houding en de ademhaling heb je geen tijd om ergens anders aan te denken. Je leert om met één ding bezig te zijn in plaats van duizend dingen tegelijk. Dat geeft rust. Als je stil bent word je geconfronteerd met wat jou allemaal bezig houdt, je kijkt ernaar zonder oordeel en zonder vast te houden aan de gedachten.

Yoga kent veel verschillende vormen en namen, je hebt er misschien wel eens een aantal voorbij horen komen. Mijn lessen zijn een combinatie van vormen, soms statisch soms in een flow. Er is een vaste lijn, we beginnen met een moment van stilte om even te checken hoe je erin zit en om even tot jezelf te komen. Er volgt een warming up en daarna een aantal houdingen die we statisch of in een flow uitvoeren. We sluiten af met een geleide ontspanningsoefening.

Er is met name veel aandacht voor het individu, waarom kom jij naar de les. Waar wil jij aan werken en welke oefeningen kunnen bijdragen aan het verbeteren van jouw welzijn. Dat kan lichamelijk of geestelijk zijn, net waar jij behoefte aan hebt.

De yogalessen op dinsdag, woensdag en vrijdagochtend vinden plaats in de Huesmolen 97b in de Hoornse Balletschool in Hoorn.

Ontspanningsyoga

Elke dinsdag en woensdagmorgen gaan we samen de mat op, een moment op de dag helemaal speciaal voor jou. Je maakt even contact met je lichaam, hoe voelt het, wat heeft je lichaam nodig, zonder oordeel. Langzaam maak je alles een beetje los, gebruik je je adem, voel je steeds heel bewust waar het vast zit, waar het gevoelig is en schep je weer ruimte in je lichaam. Je gedachten drijven als wolken voorbij, je houdt er niet aan vast, je voelt je kalm en vredig worden. De houdingen en series die we doen zijn voor iedereen toegankelijk en er worden altijd meerdere manieren aangeboden. Steeds weer voelen, wat heb je nodig, inspanning en ontspanning worden op een natuurlijke manier afgewisseld. We sluiten af met een geleide ontspanning. Ieder deel van jou lichaam geeft zich over aan de zwaartekracht van de aarde, je ontspant je volledig en misschien lukt het je zelfs om gedachteloos te liggen op je mat. Als je weer naar huis gaat voel je je als nieuw. Meer ruimte in je lichaam en minder drukte in je hoofd.

 Deugdenyoga

Bij deze nieuwe yogavorm staat in iedere les een innerlijke kracht – een deugd – centraal bijvoorbeeld moed, vertrouwen, openheid, vreugde of creativiteit. Met de Deugdenyoga worden de diepere betekenissen van een deugd geïntegreerd in houdingen, meditaties en affirmaties. We lezen samen de deugdenkaart en kijken en voelen wat ons aanspreekt. Dat delen we met elkaar in een kleine veilige groep. De deugd van de week geeft je een dieper inzicht in jouw kwaliteiten en jouw ontwikkelpunten. Door hier actief mee aan de slag te gaan tijdens de les & als je daar behoefte aan hebt ook de rest van de week, voel je dat je meer in balans komt. We doen veel oefeningen samen waardoor je je ook verbindt met de groep. Zo ontstaat er een ontspannen sfeer waarin ruimte is voor meer dan alleen ontspanning en Yoga, er is ruimte voor jou als mens in zijn geheel.

Yoga & Joggen

Heerlijk in de frisse buitenlucht ga je joggen in je eigen tempo, door het Julianapark in Hoorn. We zijn samen, maar je bent ook vrij om alleen te zijn in de groep. Iedere les staat er een deugd centraal, ofwel een kwaliteit die in meer of mindere mate ontwikkeld is – Moed, Zelfvertrouwen, Passie, Vreugde, Samenwerking enz – De deugden nodigen je uit om een moment van reflectie te hebben. Zo kom je er langzaam achter waar je meer energie en aandacht aan wil geven en wat je los wil laten omdat het niet meer bij je past. De elementen spelen ook een rol in onze les, is het warm of koud, regent het of schijnt de zon, hier passen we de les op aan en worden we getraind in het flexibel zijn en het loslaten waar we geen invloed op hebben. We joggen 5 kilometer en stoppen elke kilometer om een aantal yogahoudingen te doen en om even op adem te komen. We sluiten af in mijn huiskamer met ontspannende yogaoefeningen en een geleide ontspanning.

Yoga op maat

Naast yoga in de studio is het natuurlijk ook mogelijk om bij jou thuis of of op het werk yogales te krijgen. Dat kan individueel zijn, maar ook met een groep vriendinnen of collega’s. Je kunt dan zelf invulling geven aan de les. Waar wil je aan werken, als groep of als individu. Daarbij kunnen de deugden uitkomst bieden, samenwerken, zelfvertrouwen en bijvoorbeeld daadkracht zijn eigenschappen waarvan het fijn kan zijn om ze te ontwikkelen. Vul het contactformulier in voor een gratis proefles en ik neem graag contact met je op.

Like mijn facebookpagina en je krijgt iedere twee weken een nieuwe deugd te zien, om je te inspireren en motiveren op jouw pad

keurmerk deugdenyoga

Breng jezelf met liefde in beweging